• Български
  • English
  • Русский
  • Deutsch

Данни за наем

  • Бургас
  • Бургас
  • 09:00
  • 09:00

Свети Влас

Свети Влас е сред курортите по българското Черноморие, които натрупаха сериозна популярност през последните години. Днес, все повече хора искат да прекарат своята ваканция именно тук и да се възползват от удобствата на този чудесен курорт, разположен в съседство със Слънчев Бряг.

Влас, както често бива наричан курортът е разположен в една от най-приятните за летуване зони на родното крайбрежие в т.нар. нашенска Ривера. В последно време все повече хора предпочитат да отседнат тук и да могат да се възползват от по-спокойната обстановка, но същевременно да могат да отскочат, когато си поискат до близкия Слънчев Бряг. На помощ в това начинание идват агенциите за коли под наем в Свети Влас, които предоставят един наистина удобен начин за придвижване.

Избирайки коли под наем в Свети Влас вие ще имате прекрасната възможност да изживеете една страхотна и неповторима лятна ваканция и да не губите нито секунда, прекарана в очакване на обществения транспорт, който подобно на други курорти у нас не е особено редовен. Таксиметровите компании също не са особено добър избор, с оглед на факта, че вече стотици хиляди хора са се опарили от тяхната нелоялна практика да прецакват клиентите, които им се доверяват.

Самият Свети Влас се намира на място, населявано още от 2-ри век преди началото на днешното летоброене, като постепенно се утвърждава като все по-значим център. Наричано при създаването си Лариса, селцето се прекръства на Кючюк Манастир през 14 век (Малък манастир), а след Освобождението то получава и днешното си име. Въпреки своето 22-вековно съществуване Свети Влас се обособява като град едва през 2006 година, когато получава такъв административен статут.

Ако сте избрали да летувате именно тук, то ще можете да посетите и множество културни и еко забележителности като например старинният град на Несебър, който е втъкал в себе си хилядолетна история, която се разкрива на една ръка разстояние от туристите, решили да се потопят в неговата атмосфера.

Плажът на Свети Влас е с южно изложение. Уникално съчетание от чист планински въздух, морски климат и красива природа. Ситния златист пясък в комбинация с по-горе изброените плюсове правят морското градче любимо за много българи и чужденци. Прекрасното лято, тихата утрин и сравнително прохладния следобед са също специфични за курорта.

Ако сте наели вече автомобил от агенциите за rent a car услуги, то тогава значи е време за разходка. Любимо място на много посетители, а и местни жители за разходка и пикник е нос „Робинзон”. Той се намира точно на морския бряг и там ще откриете зелени поляни, малка горичка, скали на брега и малък плаж, точно както се подразбира и от неговото име.

Ако сте 100% решени да посетите Свети Влас, но искате да избегнете потока от множество туристи и цялата шумотевица, то за вас е пролетта. В началото на Май се провежда съборът на Свети Влас по време на летния Атанасовден. Ако държите Свети Влас да е част от вашата лятна ваканция обаче, то тогава юли и август са идеални. Защо тогава? Защото можете да станете свидетели на грандиозно събитие от световен мащаб. Международната ветроходна регата „Свети Влас”. Провеждаща се на 18,19 и 20 юли на акваторията на Несебърския залив, а повярвайте не бихте искали да пропуснете това събитие.