Свети Влас: Забележителности и морелечение - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Свети Влас: Забележителности и морелечение

Свети Влас се намира на възможно най-доброто място на Българското Черноморие – море и планина на едно място означават много слънчевите дни (средно 260 в годината.), прохладни следобеди, чист въздух и идеални условия за морелечение. Морелечение? Да, независимо дали имате болежки или просто ви е нужна глътка свеж въздух и здрав сън, вече ви разказахме защо морето е полезно за вашето здраве.

Освен идеалния климат, който се доближава до средиземноморския, Свети Влас има и интересна история. Трудно е човек да си представи, че преди около 1800 години тук, на мястото на луксозното яхтено пристанище и ваканционни комплекси, е имало тракийско светилище. По онова време Свети Влас е носел името Лариса, а едва през 14-и век приема името на светеца, покровител на търговците. На името на светеца е съществувал манастир през 14-18-и век, който е опожарен от морски пирати.

Плажната ивица на курортното селище е дълга 1,5 км и е широка средно 16 м. Има три плажа, които според Европейската комисия са едни от най-чистите за къпане в България.

Ако сте в настроение за парти, Слънчев бряг е само на 5 км. Ако ви се разглеждат забележителности, Несебър е на 10 км. На 1 км от Свети Влас е разположен единственият в страната Морски санаториум. А ако сте любители на яхтения туризъм – марината е при вас.

Тук не липсват и събития - всяка година в средата на юли се провежда ветроходна регата „Свети Влас, а през август – Суперкар рали „Свети Влас“.

И последен бонус: есените са изключително меки и топли, почти никога няма мъгли, така че няма да сбъркате и с късно море.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Krasimira Jekova, 21.06.2013 | 11:34
не ми харесва там , почти ни що няма но е адски скъпо
Denica Mileva , 21.06.2013 | 11:25
миналата година бях там , прекарах си чудесно
Абонирайте се за нашия бюлетин